Att förnya och fräscha upp ditt hem hem behöver inte innebära stora och kostsamma renoveringar. Ibland kan små förändringar göra stor skillnad och ge ditt hem ett nytt liv. En av de enklaste och mest effektiva metoderna för att förnya inredningen är att använda panel från Wood on Wall! På ett renoveringsvänligt sätt kan du med hjälp av panel få ditt hem livfullt av snygg design! Våra designpaneler finns i många färger och träslag och ger ett lyxigt intryck. Väljer du istället en akustikpanel från oss får du inte bara en estetiskt tilltalande panel utan också en panel som har praktiska fördelar. De fungerar som extra isolering och förbättrar rummets ljudmiljö. Installationen av alla våra paneler är relativt enkel och kräver dessutom inte omfattande förberedelser! Vi kallar det att renovera enkelt!

Panel på väggen

Genom att klä dina väggar med panel från Wood on Wall kan du omedelbart förändra rummets utseende utan större kraftansträngning. Vill du gömma skadade väggar och dörrkarmar? Inga problem. Har du fula skruvhål och skadad tapet du vill slippa spackla och måla, är panel på väggen rätt för dig. På så sätt slipper du dessutom flytta ut alla möbler för att inte förstöra dem med färgstänk. Träpanel ger en rustik och varm känsla medan vitlackad panel kan skapa en modern och fräsch miljö. Du kan välja att täcka hela väggar med panel eller bara en del för att skapa en accentvägg som drar uppmärksamhet. Vill du ta det ett steg längre kan du bygga in dörren i panel och på så sätt skapa en nästintill hemlig ingång och döljer dörrkarmar! 

Panel i taket

För att ge taket en ny dimension kan panel i taket vara ett utmärkt val. Panel i taket ger en känsla av rymd och kan användas för att dölja ojämnheter eller gamla ytskador. Du slipper riva ned det gamla taket för att sätta nytt, du kan bara sätta panel på redan befintligt tak. Takpaneler är oftast lätta att installera och kan monteras relativt snabbt, vilket kan spara både tid och installationskostnader. Det kan också vara en smart lösning för att dölja ledningar och lampsladdar eller installationer i taket. Tillsammans med vår smala led-belysning kan du få ljus i taket utan att behöva sätta upp en hängande lampa.

Panel-wood-on-wall-2

Kombinera panel i olika former

Utöver traditionell panel i raka linjer och rektangulära former kan du experimentera med olika former av paneler. Att blanda akustikpaneler och dess yta, med de platta designpanelerna skapar en intressant visuell effekt. Denna mix av former kan addera djup och karaktär till rummet, samtidigt som det tillåter ett kreativt utlopp för att anpassa designen till ens egna preferenser. Eller varför inte sätta diagonala paneler och göra rummet mer dynamiskt? Friheten är din och hur du än väljer att kombinera panel med ditt befintliga utrymme kommer du få en uppfräschning med enkla förändringar.

Lackad panel

För en mer personlig touch kan du välja en lackad panel av de olika färger vi erbjuder. Färg kan hjälpa dig att anpassa panelen till resten av inredningen i ditt hem och skapa en enhetlig stil i rummet. På så sätt renoverar du snabbt och får en uppfräschning av rummet med en förändring som klassas som enkel. Du slipper möblera om och flytta möbler alltför mycket. Genom att använda färg kan du anpassa panelen till resten av inredningen och skapa en enhetlig stil i rummet.

Kombinera olika material

Har du mycket naturmaterial i ditt hem - som sten eller metall i exempelvis köket kan du välja en ren panel av trä för att skapa kontraster och texturer som ger ditt hem ett unikt utseende. Nya material i inredningen tillför mycket till helheten i hemmet. Naturmaterial har en tendens att ge ett varmt och mjukt intryck, medan dess taktila ytor förhindrar rummet att kännas kalt eller inredningen att kännas platt. Mixen av texturer skapar även ett stilfullt intryck.

Har du blivit övertygad om att panel är något för dig?

Vi tillverkar våra akustik och designpaneler för hand i Helsingborg till både privatpersoner och företagskunder. Samtliga paneler, i olika träslag och med olika finish och ytor, finns att beställa hem som provbitar. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd. Vi svarar gärna på frågor och uppskattar att få se slutprodukten av ditt nästa projekt!